2014-10-14 16:34:23• hírek • Szatmár.ro

Coica: az E.On Gaz miatt áll az útfelújítás két utcában

A Doina és a Salciilor utcákban be lehetne fejezni a felújítást, csak a gázszolgáltató nem ér rá.

Dorel Coica polgármester kedden Eugeniu Avramtól kért segítséget, illetve vele együtt látogatott ki a szatmárnémeti Doina utcába. Ott és a Salciilor utcában is zajlik az útburkolat-építés - ez az a környék ugyanis ahol számos utcát felújítanak az Integrált Fejlesztési Program keretében elnyert támogatásból.

A már említett két utcában azonban igen komoly fennakadást okoz, hogy a gázvezetékek alig 30 centiméterrel az útburkolat alatt helyezkednek el. "Ennél jóval mélyebbre kell leásni, hogy jó utat lehessen építeni. Mélyebbre kell vinni a gázcsöveket is" - magyarázta Dorel Coica a helyszínen.

A gázvezetékek 90-120 centiméter mélyen kellene húzódniuk. Az, hogy az említett két utcában ilyen "magasan" vannak a vezetékek annak tudható be, hogy az ottlakók maguk végezték-végeztették el a földgázbevezetési munkát, az E-On pedig átvette a rendszert.

A megoldás az lenne, ha az E-On munkatársai kilátogatnának a helyszínre és mélyebbre költöztetnék a csöveket. Ám a szatmári központ nem rendelkezik olyan csapattal, amelyik ezt a munkát elvégezhetné, máshonnan pedig nem tudnak átcsoportosítani ide munkásokat ebben az évben. Ez azt jelenti, hogy idén nem lehet befejezni az útfelújítást a két helyszínen, ugyanis a leaszfaltozott utat az E-On 2015-ben újra felbontaná, hogy az előírásoknak megfelelően helyezze el a vezetékeket. Az út alapját sem lehetne megfelelően elkészíteni a burkolathoz közel eső vezetékek miatt.

"Eugeniu Avram prefektus segítségét kértem, mert ő legutóbb is tudott hatni a marosvásárhelyi E-On vezetőire és megoldották a problémát" - mondta Dorel Coica. Arról az esetről a Szatmár.ro itt írt.

Amennyiben sikerülne hatni a gázszolgáltatóra és rövid időn belül Szatmárnémetibe érkezne a csapat, amely elvégzi a munkálatot, akár pár héten belül le is lehetne aszfaltozni az utcákat.

Könnyen észrevehető a zöld színű gázvezeték

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: